ESCULTURA / EXPOSICIONS

En els somnis, neixen les escultures. Exposició de Xavier Raventós

Exposició d’escultures de Xavier Raventós Soler a la Sala Alexandre de Cabanyes. Inauguració divendres 8 d’octubre a les 19h. Ente els assistents se sortejarà una escultura. La presentació de l’exposició la farà l’Oriol Pi de Cabanyes. En acabar es farà un sopar (20€) a la sala Joaquim Mir. Inscripcions: foment@fomentvilanovi.cat (cal indicar el menú escollit).

Horari exposició: de dimarts a dissabte de 18 a 20h i dissabtes i diumenges de 12 a 15h. Fins el 30 d’octubre. Hi ha la possibilitat de pagar a terminis. Els socis del Foment tindran un 30% de descompte.

Xavier Raventós és un vilanoví d’estiueig i nissaga vilanovina. Durant 10 anys va fer de reporter de guerra, el 1979 va cobrir la caiguda del Sha de Persia. Desprès Nicaragua, El Salvador, Sudan i més… És fotògraf i des de fa uns 20 anys es dedica a l’escultura a partir de treballar el ferro vell. El març del 2004, quan tot just acabava de començar amb l’escultura i, el Foment estava en plenes obres, ja vàrem fer una exposició a la Casa Ramona. Ara, la seva magnífica evolució com a escultor, justifica aquesta nova exposició que el propi autor ens defineix així:

“Sí, moments compartits, perquè per a mi l’Art, la creació artística, és una manera de compartir sentiments, sensacions, instants entre l’autor i l’espectador.

Si no hi a un transvasament de sensacions, si no s’aconsegueix una interacció, digui’s: emoció, admiració, rebuig, no hi ha art, perquè l’art és una manera de contactar amb el públic.

L’Art, és una manera d’expressar-se, d’entendre el món que ens envolta, és una manera d’alimentar l’esperit, de despertar les emocions, de comunicar-nos amb els nostres semblants. L’Art, no serveix per a res, no és necessari per a res, poden dir alguns, però és això mateix el que el fa tan especial, tan necessari, tan emocionant i fantàstic.

El procés creatiu, comença en dues fases, la primera és la recerca. Aquesta, pot ser en infinitat de llocs i moments. Quan era jove, algú, no recordo qui, em va dir: “No cal anar per la vida com una maleta”, cal estar atents al que ens envolta, i llavors apareixerà l’objecte que ens despertarà la nostra imaginació, i posarà en marxa tot el procés creatiu.

La segona i no menys important, són els somnis, l’entreson, aquests segons en què no estàs ni despert ni adormit, en el qual la imaginació és capaç de qualsevol cosa, o com la frase: “estàs somiant despert”, aquest instant que tot és possible, en què l’impossible es torna possible.

Penso que cal ser com un nen, no tenir por a les teves pròpies idees, sinó tot el contrari, treballar-les, i dur-les a terme. On uns veuen un simple cargol, jo veig a l’amant que abraça al seu esser estimat, la reixa de l’arada es convertirà en un ocell a punt d’emprendre el vol, i la ferradura d’un cavall, en un gràcil peix que solca les aigües. En el ferroveller pots trobar entre les tones de ferro, allí amuntegades, un univers de personatges que expressin tot un ventall d’emocions: alegria, tristesa, amor, passió, etc., que et portin a universos més personals, en els que res és el que sembla, on el que veiem no és més que un exercici d’equilibri, composició, estètica. Un món en el qual la perfecció no significa bellesa, i on els objectes estan tocats pel do de l’ús, on les petjades del seu passat, són tan importants, com la realitat del seu present o la incògnita del seu futur.

D’aquí, el títol d’aquesta exposició: En els somnis, neixen les escultures.

En aquesta exposició, veurem una sèrie de figures, tant humanes, com d’animals, i de velers, totes realitzades amb material de rebuig, ferros vells, eines antigues, tots ells trets d’enderrocaments, ferroveller, tallers mecànics. Material salvat del ferroveller. Però el que hem de veure, són els matisos, les expressions que s’aconsegueixen amb aquests ferros, que són les que donen vida als meus personatges. Una altra frase de la meva joventut: el bo si breu, dues vegades bo. Amb molt poc, penso que les meves obres, diuen molt, gairebé les podem veure plorar, riure, o gemegar, mentre fan l’amor.”

         

MENÚ
PRIMERS
Amanida de magrana amb formatge fresc i vinagreta de fruits vermells
Musse de verdures amb salsa de ceps
SEGONS
Mandonguilles amb sípia
Suquet de lluç amb gambes

Postres
El menú inclou copa de vi, aigua, refresc o cervesa
20€ IVA INCLÒS

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.