LLIBRES / PRESENTACIONS

Presentació del llibre “Ramon Cotarelo, Vivències i creences. Una conversa entre Ramon Cotarelo i Enric Pujol”

Dissabte 18 de setembre a les 18:30h a la plaça Sant Pere presentació del llibre Ramon Cotarelo, Vivències i creences. Una conversa entre Ramon Cotarelo i Enric Pujol (Llibres del Segle). Hi intervindran Toni Albà, actor i Ramon Cotarelo, l’autor. Aforament limitat seguint la normativa Procicat.

La defensa feta per Ramon Cotarelo del dret a l’autodeterminació de Catalunya i la seva implicació personal amb la lluita per la independència l’han convertit en una figura molt popular i també polèmica. El llibre que teniu a les mans, fruit d’unes converses iniciades  l’estiu del 2019 i no concloses fins al maig del 2020, vol ser una mena de registre i reflexió sobre el gran canvi que ha comportat la seva presa de consciència personal enmig d’un procés de conscienciació col·lectiva. No en va, la principal característica del seu pensament ha estat l’evolució constant en funció d’una realitat també canviant, cosa que evidencia la seva coherència i honestedat intel·lectual. En aquest volum, hem volgut registrar les bases del seu pensament, les grans directrius que el menen i l’amplitud del seus interessos (que òbviament van més enllà de la qüestió nacional i de la ciència política que és la seva especialitat). No ens hem centrat només en l’àmbit teòric, sinó que hi té una gran entrada la vivència personal, que en ocasions agafa aspectes íntims que ens ajuden a entendre millor la seva personalitat. D’aquí el títol Ramon Cotarelo. Vivències i creences.

Ramon Cotarelo (Madrid, 1943) és professor, escriptor i traductor. Catedràtic emèrit de Ciència Política a la UNED. Té publicats nombrosos llibres. Entre els més recents, La República catalana (2016), España quedó atrás (2018), Todos los hombres del presidente (2018), Discurso a la nación catalana (2019) i Els nous dictadors (2019). Manté un blog diari, titulat Palinuro (http://cotarelo.blogspot.com/), suspès temporalment.

Enric Pujol i Casademont (Figueres, 1960) és historiador. Professor a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i membre de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). La seva tesi fou Història i reconstrucció nacional. La historiografia a l’època de Ferran Soldevila (2003) i ha dedicat  diferents llibres a l’obra d’aquest historiador. També ha publicat darrerament Tres imprescindibles: F. Soldevila, J. Vicens Vives i P. Vilar (2015), Josep Tarradellas. President de la Generalitat restaurada (1977-1980) (2018) i Figueres, la Gernika catalana (2019).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.