CONCERTS / MÚSICA

I Cicle de Música de Cambra al Foment

Dissabte 13 de juliol a les 21h, Viena, Barcelona, New York: el gran viatge dins el I Cicle de Música de Cambra al Foment. Preu: 12€ (socis: 10€). Amb el patrocini de ERSM Corredoria d’assegurances.

I Cicle de Música de Cambra al Foment

29 de JUNY / 13 de JULIOL

De mar a mar: Serenates romàntiques

Presentació

Neix un cicle que vol donar relleu a la simbiosi entre un espai vuitcentista únic, el Foment Vilanoví, i un repertori d’obres en format cambrístic, íntim, que puguin vincular el romanticisme musical, especialment l’alemany amb compositores i compositors catalans dels segles XIX i XX. Sempre, des d’una idea central: la de l’itinerari imaginat, del paisatge enyorat o viscut, nord enllà, creuant l’oceà per fer les Amèriques o dibuixant músiques que ens fan quasi tocar els sons, la llum, la flaire de les nostres platges. De mar a mar.

Maria Rosa Tamarit Sumalla, directora artística

 

Dissabte 13 de juliol, 21h

 Viena, Barcelona, New York: el gran viatge

…I tot començaria a Viena, en temps del Sturm und Drang, quan la música va passar de ser un caprici dels prínceps a esdevenir patrimoni civil, protegit per les famílies burgeses més poderoses d’una ciutat, que els primers anys del segle XIX, va tenir la sort de respirar l’aire de tempesta de l’Eroica. El romanticisme musical caminarà plegat amb els grans viatges, l’anhel llibertari, les revolucions, l’exotisme aventurer, els avenços tecnològics… I, més endavant, el segle XX esdevindrà en certa manera, també en música, el gran segle per als Estats Units d’Amèrica, on, sense trencar amb la tradició tonal, germinarà el Jazz. De Haydn a Gershwin, doncs, sense oblidar el toc irònic dels follets desfilant com soldats de Noack i passant, això sí, per les nostres platges: Lament i divertiment de Brotons, per evocar enyors de la terra pròpia des de l’altra banda de l’oceà, i, a la vegada, per no abandonar el desig de retenir els nous mons que tant ha trepitjat aquest compositor tan amarat de llum, ancorat fidelment al mediterrani.

Trio de violoncels

Lidjia Cvitkovac, Orq. de La Monnaie, Brussel·les
Guillaume Terrail, Orq. del Gran Teatre del Liceu, Barcelona
Matthias Weinmann, Orq. del Gran Teatre del Liceu, Barcelona

PROGRAMA

Joseph Haydn (1732-1809) Divertimento D-Dur (dels trios de Baryton)
            Adagio
            Allegro
            Menuet-Trio
            Fuga-Allegro

Salvador Brotons (*1959) Lament i Divertiment (2009)
Kurt Noack (1893-1945) Heinzelmännchens Wachtparade (1912)
            (la Parada de Guardia dels follets) arr. Wolfgang Birtel
            Tempo de marxa lenta
            Trio

George Gershwin (1898-1937) Gershwin for three (arr. David Johnstone)
            Introducció
            The man I Love’
            I got Rhythm
            Summertime
            ‘s wonderful
            I got plenty o’nuttin’
            Rhapsody in Blue

Matthias Weinmann. Nascut a Heidelberg, Alemanya. Inicià estudis de violoncel al Conservatori de Heidelberg-Mannheim a la classe de Roland Kuntze. També rebé ensenyaments de Mark Drobinski a París. Formà part de varies orquestres alemanyes i austríaques. L’any 1989 guanyà la plaça d’ajudant de solistes a la Filharmònica de Flandres, Ambers. L’any 1990 s’incorporà a l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu, i l’any 1999 en va ocupar la plaça d’ajudant solista. Molt interessat en la música de cambra ha tocat amb diverses formacions. Actualment segueix a l’Orquestra del Liceu, és col·laborador del projecte Bach zum Mitsingen a Barcelona i toca sovint amb l’organista Izumi Kando, organista de l’església Martin Luther Barcelona fent gires a Alemanya. Des de la temporada 2018/19 col·labora amb el projecte social del Liceu.

Guillaume Terrail, nascut a Suïssa el 1990, comença els seus estudis de violoncel a l’edat de sis anys a la seva ciutat natal i els continua primer a la Haute Ecole de Musique de Lausanne i posteriorment a la Musikhochschule de Karlsruhe. El 2015 obté el seu Màster d’Arts i Música, amb la màxima puntuació. Obté també diversos premis en competicions musicals que el porten a participar com a solista amb orquestra i concerts de música de cambra en diverses ciutats d’Europa. Des del setembre del 2016 forma part de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu com a segon violoncel solista.

Amb el patrocini de:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.