CONCERTS / JAZZ / MÚSICA

6è Cicle de Jazz i Músiques Improvisades

Nou concert del 6è Cicle de Jazz i Músiques Improvisades el diumenge 18 de febrer a les 19h, amb Fran Suárez Trío. Preu: 7€ (5€ socis i anticipada).

El pianista i compositor xilè Fran Suárez, arrelat a Barcelona i immers en una constant recerca creativa musical, comparteix escenari aquest cop al costat del vilanoví Jordi Mestres al contrabaix i Jordi Herreros a la bateria. Aquest nou projecte aprofundeix més en la investigació mètrica i harmònica del nou jazz, incidint més en compassos d’amalgama, modalitats exòtiques, rítmiques llatinoamericanes, i la contínua influència del rock i el funk dins de l’espai primordialment jazzístic que desenvolupa el trio. Una proposta musical que és un crit d’atenció tant al cor com a la raó: una música que vol ser un llenguatge d’acostament a les profunditats de l’ànima humana.

Al Foment presentaran Cielos Americanos (2017) que segueix l’estela de l’anterior treball Imaginario (2014). Tots dos treballs proposen una mirada intensa i personal a la clàssica formació de piano trio, demostrant que aquest format, malgrat la seva llarga tradició i arrelament en el món del jazz, encara pot deparar sorpreses i ser vehicle per al lliurament de noves músiques capaços de parlar-li a sensibilitats actuals.

Fran Suárez (Santiago de Xile) posseeix una dilatada trajectòria com a pianista, compositor, arranjador i organista. Entre els seus últims treballs hi ha la banda sonora per a la pel·lícula Asmita (2010), els CDs Ciudades Lejanas d’Ana Finger (2008), Noir amb Dani Nel·lo (2010), Noctámbulos amb el trio d’òrgan Dr. GO (2012) i la composició de la música per a l’espectacle Cruïlles (2011). Paral·lelament desenvolupa una extensa tasca docent, i actualment és professor a Berklee College of Music, campus València, i al Conservatori del Liceu, Barcelona.

Jordi Mestres (Vilanova i la Geltrú) contrabaix. Ha participat en festivals de jazz i músiques del món nacionals i internacionals com: Festival de Jazz de Terrassa, Festival Vijazz de Vilafranca, Lugano Festival Jazz (Suissa), Glastonbury Festival (Anglaterra), North Sea Jazz Festival (Holanda) o l’històric Montreal Jazz Festival (Canadà). Actualment col·labora amb la cantant granadina Amparo Sánchez, els pianistes Fran Suárez, August Tharrats i Elisabet Raspall. També forma part dels trios Cookin’ Monk i Àrid.

Jordi Herreros Sant Víctor (Barcelona) bateria i efectes. Ha format part de diverses formacions de rock, funk, música àrab i dansa del ventre i participat en gires per Europa amb les bandes Cheb Balowski (2004-2006) i Dumbala Canalla (2007). Actualment combina la docència amb els escenaris en diverses formacions com Yacine & The oriental Groove, Se atormenta una vecina i diversos grups de jazzcom Pep Mendoza Trio, Los Freeskies o Free Spirits Big Band dirigida per David Mengual.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s