BARROCA / MÚSICA

Concert de música barroca

CONCERT DE MÚSICA BARROCA per a cordes i vents amb instruments d’època

El proper diumenge 13 d’octubre a les 19h, el Foment Vilanoví organitza un molt interessant concert de música barroca. Estarà interpretat per un quartet de corda junt amb dos solistes d’oboè i fagot.

Al segle XVII, apareix a Itàlia un nou estil d’escriptura musical que coneixem amb el nom de Música Barroca, caracteritzada pel desenvolupament del baix continu i l’emancipació de la veu solista, tant vocal com instrumental.

A començament del segle XVIII, la composició instrumental es perfecciona enormement. A ciutats com Venècia i Roma -entre altres- floreix una producció solística molt eclèctica, per a instruments de corda i també per als vents. És així com neix el Concerto per a instrument solista, generalment acompanyat per un grup d’instruments de corda (Vivaldi, que va compondre més de 27 concerts per a fagot, n’és un exemple).

L’estil italià va tenir un èxit aclaparador i s’escampà ràpidament cap a França, Anglaterra i Alemanya, on va néixer un estil local de composició, molt inspirat en els compositors italians.

En aquest concert s’escoltaran peces típiques d’aquest període musical (Vivaldi, Albinoni, Marcello i Telemann), tocats amb instruments originals, fet que ens ofereix la possibilitat d’entendre l’estil, el sò i la manera d’interpretar a l’època en que van ser  compostes.

ELS ARTISTES

Daniel Ramírez

daniel_ramirez_foment_vilanovi

Originari de Mèxic, inicia la seva activitat musical amb la Sinfónica Juvenil de Tijuana i la Orquesta Juvenil de Baja California. Després d’un any com a membre de la Orquestra Filarmónica de la Ciudad de Mexico; decideix especialitzar-se en oboè barroc a l’Escola Superior de Música de Catalunya de Barcelona. Toca regularment amb ensembles com la Finnish Baroque Orchestra, Ensemble Meridien o Orquestra Barroca Catalana. És membre d’El Teatre Instrumental, orquestra clàssica amb base a Barcelona. Actualment cursa el màster en oboè barroc a Àmsterdam, amb el professor Alfredo Bernardini.

Mélodie Michel

melodie_michel_foment_vilanovi_3

Natural de París, inicia els seus estudis en fagot francès i posteriorment es diploma en fagot alemany a Bèlgica i Suïssa. Molt interessada en la música barroca, es perfecciona en la interpretació de fagots històrics a la Schola Cantorum Basiliensis de Basel (Suïssa) i a l’ESMUC de Barcelona, ciutat on participà amb l’acadèmia de l’Orchestre des Nations, dirigida por Jordi Savall. Toca en orquestres barroques i clàssiques com ara La Cetra Barockensemble Basel, La Scintilla (Zurich), El Teatre Instrumental, i té una gran activitat cambrística per diferents països. Des de 2013 ensenya fagot barroc i baixó a l’Escola Superior de Música d’Oporto.

 Quartet Comtal

Quartet_Comtal_Foment_Vilanovi

Eva Febrer                     violí

Amie Weiss                    violí

Núria Pujolràs                 viola

Carlos Montesinos          violoncel

Es constitueix a Barcelona amb músics provinents de diferents punts de l’Estat Espanyol, per poder oferir música per a quartet de corda tot seguint criteris històrics. És per això que toquen amb instruments d’època, amb arcs històrics i cordes de budell, tal i com es feia en el segle XVIII, període en el qual s’han especialitzat. Tots ells són membres de l’orquestra El Teatre Instrumental.

Diumenge 13 d’octubre de 2013
Hora: 19h
Preu: 5€ soci / 7€ no soci

concert_música_barroca_foment_vilanoví

2 thoughts on “Concert de música barroca

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.